Υλικά για 4 μερίδες: 500γρ. σπαγγέτι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, 3 ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες, 1κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 κρεμμύδι και 1 πιπεριά, κομμένα ψιλά, 2κ.γλ. γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, για σοτάρισμα ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά. Τα ζεματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, την πιπεριά και τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο νεράκι από τα ζυμαρικά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν σταματήσει να αχνίζει πολύ η κατσαρόλα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Το φαγητό αυτό θα πρέπει να το συνοδέψετε και με σαλάτα ωμή.