Συνταγές

Γιαούρτι σπιτικό

  • Υλικά: 2 λίτρα πλήρες φρέσκο γάλα, ½ κεσεδακι γιαούρτι αγελαδινό με πέτσα.
  • Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και το αφήνετε να ζεσταθει μέχρι να βράσει και αμέσως το κατεβάζετε από την φωτιά μόλις ξεκινήσει ο βρασμός. Βάλτε στον νεροχύτη νερό αρκετό και τοποθετήστε μέσα σε αυτό την κατσαρόλα με το γάλα. Βυθίστε το δάχτυλο στην κατσαρόλα και μέτρησε μέχρι το 8 και αν το αντέχετε είναι έτοιμο για να το πήξετε. Σε ένα μπολάκι βάλτε το γιαούρτι χωρίς την πέτσα του και προσθέστε λίγο ( 1 κούπα ) γάλα και ανακατέψτε έτσι ώστε να διαλυθεί. Αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε ελαφρά, σκέπαστε την κατσαρόλα με καπάκι και τοποθετήστε την μέσα σε μια κουβέρτα. Αφήστε την σε ένα δωμάτιο για 4και ώρες (αν το αφήσετε πιο πολλές ώρες το γιαούρτι θα αποκτήσει πιο ξινή γεύση). Ξεσκεπαστε το και βάλτε το στο ψυγείο λίγες ώρες να κρυωσει και έγινε!
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts