Συνταγές

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Υλικά για 4 μερίδες: 2 φιλέτα κοτόπουλου, σε μπουκιές, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1κ.σ. ελαιόλαδο, 5 πορτοκάλια σε χυμό, 2κ.σ. μέλι θυμαρίσιο, 4κ.σ. μουστάρδα απαλή, λίγο αλάτι, πάπρικα και πιπέρι.

Εκτέλεση: Σε ένα σκεύος βαθύ τύπου τηγάνι – κατσαρόλα – πυρέξ με καπάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μέλι και την μουστάρδα και ανακατεύουμε ξανά. Μόλις θα ανακατευτούν καλά τα υλικά προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλάτι, πιπέρι και 1κ. πάπρικα. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το μυστικό είναι  να είναι σκεπασμένο το σκεύος και να ανακατευτεί δύο με τρεις φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts