- Μανιταρόσουπα.
Υλικά: 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μανιτάρια, σε φέτες, 1 ματσάκι μαϊντανό και λίγο άνηθο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, 2 αυγά, ο χυμός 2 λεμονιών και 2κ.σ. ρύζι για σούπες.
Εκτέλεση: Αρχικά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και μετά τον άνηθο και τον μαϊντανό ( ψιλοκομμένα και τα δυο ). Όταν μαραθούν λιγάκι, προσθέτουμε νερό ( 1-1½ λίτρο ) ανάλογα με το πόσο πυκνή θέλουμε την μανιταρόσουπα. Μόλις βράσει η σούπα ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε αρχικά τα 2 ασπράδια μόνα τους, στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και τέλος τον χυμό λεμόνι. Στο παραπάνω μείγμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και το ζουμί της σούπας. Όταν έχουμε προσθέσει περίπου 1 ποτήρι από το ζουμί, τότε το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε το μάτι.
Απολαύστε 1 πιάτο ζεστή μανιταρόσουπα με λίγο τριμμένη φέτα μέσα και λίγα κρουτόν ολικής.
Μανιταρόσουπα εύκολη και διαιτητική…
05
Δεκ