Υλικά: Μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά, 1 αυγό βρασμένο, 1 φέτα ψωμί σικάλεως τετραγωνισμένη ( να την ψήσετε στην τοστιέρα ή σε αντικατάσταση 2 φρυγανιές ), ο χυμός από 1 λεμόνι, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Βάλτε μέσα σε ένα βαθύ μπολ τα λαχανικά σας. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα σε γυάλινο βαζάκι τον χυμό λεμόνι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι. Χτυπήστε τα σαν να χτυπάτε καφέ φραπέ. Ρίξτε αυτή την σος μέσα στη σαλάτα μαζί με φρυγανισμένο ψωμί ή φρυγανιές και αυγό.