Yλικά: 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια, 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες, 7,8,9 κρουτόν ολικής, λίγo κίτρινο τυρί light με χαμηλά λιπαρά, Για την βινεγκρέτ: 1 σκελίδα σκόρδο, 2κ.σ. ελαιόλαδο, 1 λεμόνι, 1/2κ.γλ. μουστάρδα Dijon, αλατοπίπερο.
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ πολτοποιώντας τα υλικά στο μούλτι. Ψήνουμε μετά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο και τα κρουτόν και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε λίγο απο το τυρί που επιλέξαμε.