Συνταγές

Κοτόπουλο γλυκόξινο

Υλικά: 3 στήθη από κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, 3κ.σ. ξύδι, 3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πορτοκάλι (τον χυμό του), 1 λεμόνι (τον χυμό του), αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση: Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε 1 μπολ με νερό που να το καλύπτει, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το  ξύδι. Αφήνετε να μείνει 1 ώρα περίπου. Το ξεπλένετε μετά καλά και το κόβετε σε κομματάκια. Αλείφετε το αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το βάζετε να ζεσταθεί. Πριν αρχίσει να καπνίζει βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αμέσως  τα ανακατεύετε για να αλλάξουν χρώμα και προσθέστε ½ κούπα νερό και αλατίστε το. Αφήστε να βράσει μέχρι να πιει το νερό του, προσθέστε ακόμη ½ κούπα νερό και μόλις το πιει και αυτό, προσθέστε το  λάδι, το πιπέρι, την ρίγανη. Όταν  πάρει χρώμα γυρίστε το να χρυσοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Σβήστε το με τον χυμό των φρούτων, χαμηλώστε λίγο την θερμοκρασία και αφήστε το να τραβήξει τα υγρά του και να μείνει η σάλτσα πηχτή. Σερβίρετε  ζεστό…  με μια σαλάτα και 1 φέτα ψωμί μαύρο ή 1 κούπα ρύζι μπασμάτι.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts