Υλικά: 4 μέτριες πατάτες, 2 καλές μελιτζάνες, 2 πράσινες πιπεριές, 2 κρεμμύδια ξερά και 2 σκελίδες σκόρδο, σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μαιντανό.
Εκτέλεση: Κόψτε τις πατάτες σε ροδέλες και θα τις απλώσετε στο ταψί. Στο μίξερ θα τοποθετήσετε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη φρέσκια τομάτα ( αν δεν έχετε σάλτσα τομάτας), μέχρις ότου να γίνουν πολτός. Απλώστε τον πολτό πάνω στις πατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και μαιντανό, δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο και μετά ανακατέψτε.. Συμπληρώστε με λίγο νερό, ίσα να καλύψει τις πατάτες και ψήστε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, περίπου για 30-40 λεπτά και είναι έτοιμες…