Υλικά για 4 άτομα: 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 αυγό, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 φρυγανιές σίκαλης τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, 1κ.γλ. κάρυ (προαιρετικό) 150γρ. ανθότυρο (όχι Κρήτης), 2 μακριές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.
Εκτέλεση: Βάλτε πρώτα τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέστε το αυγό, το κρεμμύδι, τις φρυγανιές, λίγο λάδι και μαϊντανό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και το κάρυ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάστε μετά πλατιά τα μπιφτέκια και τοποθετήστε στη μέση από λίγο τυρί και ψιλοκομμένη πιπεριά. Ξαναζυμώστε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση. Καλύψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε καυτή σχάρα. Ψήστε τα σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές και απολαύστε τα με σαλατικό.