Συνταγές

Αυγά μάτια με σάλτσα

Υλικά: 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη ψιλοκομμένη, 2 αβγά, 1κ. λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 φέτα τριμμένο τυρί κίτρινο light, ½  πράσινη πιπεριά τριμμένη, 1 φέτα γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες.

Εκτέλεση: Ξεφλουδίστε την ντομάτα, κόψτε την εγκαρσίως, βγάλτε όλους τους σπόρους και το ζουμί και μετά την  ψιλοκόβετε. Βάλτε το λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε την ντομάτα, αλατίστε και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να  γίνουν μία παχύρρευστη σάλτσα, σαν πολτός. Προσθέστε την γαλοπούλα, ανακατέψτε κι όταν η σάλτσα πιει τα ζουμιά της  ρίξτε το τυρί και την πιπεριά. Με κουτάλι ανοίξτε χώρο μέσα στη σάλτσα και σπάτε τα αβγά. Αλατοπίπερώστε και αφήστε  να σιγοψηθούν μέχρι να πήξει το ασπράδι. Χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ τηγάνι, ώστε να μη στριμωχτούν τα αυγά και να  δέσει σωστά η σάλτσα.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts