Υλικά για 2 μερίδες: 1 κιλό σπανάκι, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, σε λεπτές φέτες, ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 4 αυγά, 40ml, ελαιόλαδο, ο χυμός από 1 λεμόνι, 1κ.γλ. βούτυρο Αγελάδος – φρέσκο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον μισό άνηθο και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να τραβήξει τα υγρά του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το σπανάκι και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 4 λακκούβες. Σε κάθε λακκούβα σπάμε από ένα αβγό, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Αφήνουμε να ψηθούν τα αυγά και μετά αποσύρουμε το σκέυος από την φωτιά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε το πιάτο μας με 1φ. μαύρο ψωμί και αν θέλουμε και σαλάτα.