Συνταγές

Καγιανάς με ντοματίνια

  • Υλικά: 2κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ, 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, 300γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες, 1κ.γλ. ντοματοπελτέ, 2κ.σ. νερό, αλάτι, πιπέρι, 2 αυγά, 50γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη, 1κ.γλ. ρίγανη ξερή-τριμμένη.
  • Εκτέλεση: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια, τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Αραιώστε τον ντοματοπελτέ στο νερό και ρίξτε τον στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια. Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά και τα αδειάζετε στο τηγάνι. Δυναμώστε την φωτιά και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ο καγιανάς. Αποσύρετε, σκορπίζουμε και από πάνω την φέτα χοντροθρυμματισμένη και προσθέτουμε στο τέλος και λίγη ρίγανη και σερβίρουμε μετά.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts