Υλικά: ¼ φλιτζανιού και 2κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού, 3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες, 1κ.σ. μέλι, 3κ.σ. ρίγανη, 2κ.σ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, 6 μπουτάκια κοτόπουλο με κόκαλο, 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κυβάκια, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 λεμόνι λεπτοκομμένο.
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε 1 μπολ μεγάλο, αναμίξτε το ¼ του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλο και αφήστε τα να μαριναριστούν όσο κόβετε τα λαχανικά. Σε έναν μεγάλο δίσκο ψησίματος, απλώστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις φέτες λεμονιού μαζί με 2κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε τα λαχανικά κάτω από τα μπουτάκια κοτόπουλο και ρίξτε λίγη ακόμα σος από πάνω (αν έχει περισσέψει). Αφήστε τα να ψηθούν μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το κοτόπουλο να ροδίσει (για περίπου 50 λεπτά). Για να μην σας καεί και για να κρατήσει τα υγρά του, σκεπάστε το λιγάκι με αλουμινόχαρτο. Αφού ετοιμαστεί, αφήστε το λίγο να «ξεκουραστεί» και έπειτα απολαύστε το μαζί με μια σαλάτα ωμή.