Υλικά: 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα, 3κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό, τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα, 1κ.γλ. μαγειρική σόδα , 1κ.γλ. ρίγανη ξερή τριμμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1-2κ.σ. ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, το μαϊντανό, ρίγανη και σόδα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σ’ αυτό το διάστημα, το μείγμα θα αφρατέψει από το συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια. Θα τα ψήσουμε στο γκριλ, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 12-13 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Το ζητούμενο είναι να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα χάσουν την υφή τους την αφράτη και ζουμερή. Αν τα τηγανίσουμε, βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα. Στην συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα 2 φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό, αλλά να μην στεγνώσουν.