Υλικά: 2 βρασμένες πατάτες, 100γρ. τόνο Rio-Mare ή Geisha ή Trata, 2 φύλλα μαρούλι, 1 μεσαίο αγγούρι, 1 φρέσκο κρεμμύδι, 1κ.γλ. άπαχο γιαούρτι, 1κ.γλ. λευκό ξύδι.
Εκτέλεση: Κόψτε τις πατάτες σε κύβους. Βράστε τις πατάτες σε μια καλυμμένη μεσαία κατσαρόλα, σε μια μικρή ποσότητα βραστού νερού για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερές. Αδειάστε το νερό και κρυώστε τις πατάτες (χλιαρές). Όσο βράζουν οι πατάτες ανακατέψτε σε 1 μπολ το γιαούρτι και το ξύδι. Σε 1 μπολ μεγάλο προσθέστε το αγγούρι, τα κρεμμύδια. Τέλος προσθέστε τις πατάτες, τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά.