Συνταγές

Αυγά μάτια με σάλτσα λαχανικών

Υλικά για 2 άτομα: 2 ντομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες, 2 αυγά, 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 φέτα τριμμένο τυρί κίτρινο light, 1/2 πράσινη πιπεριά τριμμένη, 2 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες.

Εκτέλεση: Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, κόψτε τες εγκαρσίως, βγάλτε όλους τους σπόρους και το ζουμί και μετά θα τις ψιλοκόψετε. Βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε τις ντομάτες, αλατίστε και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη σάλτσα σαν πολτός. Προσθέστε την γαλοπούλα, ανακατέψτε κι όταν η σάλτσα πιει τα ζουμιά της ρίξτε το τυρί και την πιπεριά. Με ένα κουτάλι ανοίξτε χώρο μέσα στη σάλτσα και σπάτε ένα ένα τα αυγά μάτια. Αλατοπίπερώστε και αφήστε να σιγοψηθούν μέχρι να πήξει το ασπράδι. Χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ τηγάνι, ώστε να μην στριμωχτούν τα αυγά και να δέσει σωστά η σάλτσα.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts