Συνταγές

Κριθαράκι με λαχανικά

Υλικά: 300γρ. κριθαράκι, 400γρ. ντομάτες και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα, 2 πιπεριές χρωματιστές και 1 κολοκυθάκι κομμένα σε κύβους, 1 καρότο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρώς το κρεμμύδι και αφού μαραθεί ( προσέξτε να μη σας καεί ), ρίξτε τα λαχανικά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αρκετό νερό. Αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε την σάλτσα σε ένα ταψί και προσθέστε το κριθαράκι, ανακατέψτε καλά και βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο ( στον πάτο ), στους 150 – 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να βράσει. Αν το κριθαράκι δεν έχει βράσει τότε προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Για να μην σας κολλήσει το κριθαράκι ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε όποιο λαχανικό σας αρέσει, από μελιτζάνα μέχρι μπρόκολο, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή με λίγη τριμμένη φέτα!
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts