- Υλικά: 600γρ. κιμά κοτόπουλου, πατάτα, 2 καρότα τριμμένα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένo, 1κ.σ. ελαιόλαδο για τα λαχανικά και 2κ.σ. ελαιόλαδο για τον κιμά, αλάτι, πιπέρι.
- Εκτέλεση: Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το κρεμμύδι με 1κ. λάδι, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά και μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το τριμμένο καρότο. Αφού ψηθούν τα λαχανικά τα κρατάμε στην άκρη να κρυώσουν προτού να τα προσθέσουμε στον κιμά. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα λαχανικά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, θυμάρι και το ελαιόλαδο. Πλάθουμε λίγα μεγάλα μπιφτέκια και ζεσταίνουμε το αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 5-6’ από κάθε πλευρά σε ψηλή θερμοκρασία αρχικά και χαμηλότερη στη συνέχεια. Τρώμε μια μερίδα (2-3 μέτρια μπιφτέκια) με ωμή πράσινη σαλάτα ή με βραστά κολοκυθάκια.
Κοτομπιφτέκια

01
Σεπ