- Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ( χτένι ή κιλότο ), 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες, μισό ματσάκι σέλινο, 2κ.γλ. πάπρικα, 500γρ. τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 5 μετριες πατατες.
- Εκτέλεση: Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε σε 3κ.σ. ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο κι αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τακτικά. Έπειτα ρίξτε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 250ml νερό, χαμηλώστε λίγο την ένταση στην εστία και μαγειρέψετε για 1 ώρα. Όσο μαγειρεύετε το κρέας, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Θα τις βράσετε για 25 λεπτά και θα τις στραγγίξετε. Αλατίστε, ρίξτε 3κ. ελαιόλαδο και αν θέλετε… πολτοποιήστε τες όσο είναι ζέστες. Μετά σερβίρετε το κρέας με λαχανικά, την σάλτσα του και λίγο πουρέ πατάτας.
01
Σεπ
Tags:
Related Posts
24
Οκτ
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί διαίτης
- Posted by ziogas ziogas
Υλικά για 4 άτομα: 700γρ. κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομ...
24
Οκτ
24
Οκτ
16
Ιούν
Κοτομπιφτέκια με λαχανικά
- Posted by ziogas ziogas
Υλικά για 4 άτομα: ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο στήθος,...
16
Ιούν
Ψαρονέφρι με πορτοκάλι
- Posted by ziogas ziogas
Υλικά: 3 ψαρονέφρια των 300-400γρ. κομμένα σε κομμ...
10
Ιούν
10
Ιούν
10
Ιούν
10
Ιούν
10
Ιούν
Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι
- Posted by ziogas ziogas
Υλικά: 4κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 ...
10
Ιούν
Μπριζόλα στο αλουμινόχαρτο
- Posted by ziogas ziogas
Υλικά: φέτες ντομάτας, 1 πιπεριά, 1 μεγάλο κρεμμύδ...
09
Ιούν