Συνταγές

Μοσχαράκι με λαχανικά

  • Υλικά: 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ( χτένι ή κιλότο ), 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες, μισό ματσάκι σέλινο, 2κ.γλ. πάπρικα, 500γρ. τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 5 μετριες πατατες.
  • Εκτέλεση: Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε σε 3κ.σ. ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο κι αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας τακτικά. Έπειτα ρίξτε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 250ml νερό, χαμηλώστε λίγο την ένταση στην εστία και μαγειρέψετε για 1 ώρα. Όσο μαγειρεύετε το κρέας, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Θα τις βράσετε για 25 λεπτά και θα τις στραγγίξετε. Αλατίστε, ρίξτε 3κ. ελαιόλαδο και αν θέλετε… πολτοποιήστε τες όσο είναι ζέστες. Μετά σερβίρετε το κρέας με λαχανικά, την σάλτσα του και λίγο πουρέ πατάτας.
Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts