Συνταγές

Κοτόπουλο με ρύζι της Νάγιας

Υλικά: 1 κοτόπουλο ολόκληρο, χυμό από 1 λεμόνι και από 1 πορτοκάλι, 1 κύβο Knorr λαχανικών, 1 συσκευασία ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, σκόνη μουστάρδας, πάπρικα γλυκιά, λίγη σκόνη σκόρδο, νερό και λίγο λάδι.

Εκτέλεση: Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα στη γάστρα. Του προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και μουστάρδα, σκόρδο, χυμό λεμόνι, χυμό πορτοκάλι, και τον κύβο της Knorr. Προσθέτουμε νερό, κλείνουμε την γάστρα και το βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1,5 ώρα. Μετά την 1,5 ώρα ψησίματος, αφαιρούμε το καπάκι, κατεβάζουμε στους 190 βαθμούς το φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ακόμη. Το βγάζουμε από το φούρνο το κοτόπουλο και το αναποδογυρίζουμε και προσθέτουμε αρκετό νερό ζεστό και το ρύζι να πάει παντού και ψήνουμε άλλα 30 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το ρύζι). Το συνοδεύουμε οπωσδήποτε με ωμή σαλάτα.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts