- Υλικά για 6 άτομα: ½ κιλό μοσχάρι σε κύβους, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3-4 κλωναράκια σέλινο, 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες, 1 πατάτα κομμένη σε κύβους, 4 μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1,5 λίτρο νερό, 1 κύβο ζωμό βοδινού ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη.
- Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε εκεί το κρέας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σέλινο. Ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα μας να βράσει για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα και την πατάτα και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. Την σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ με λίγο λεμονάκι.
Μοσχαρόσουπα
