Συνταγές

Συκώτι με ρύζι

Υλικά: 4 κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος (αν δεν είναι γάλακτος το βάζουμε 2 ώρες σε μπολ με γάλα σε ψυγείο), 2-3κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, χυμό  από 2 λεμόνια, 1κ.σ. ρίγανη, 1κ.σ. μουστάρδα, 1κ.σ. μέλι, 1 σκελίδα  σκόρδο, 1κ.γλ. δεντρολίβανό, 1/2 ρύζι μπασμάτι , αλάτι, 1κ.σ. βούτυρο λούρπακ, 1κ.σ. ελαιόλαδο. 

Εκτέλεση: Πλένουμε  το  συκώτι και  το  αφήνουμε  σε  απορροφητικό  χαρτί να  στεγνώσει. Το  κόβουμε  σε  λεπτές  λωρίδες. Την ώρα που θα το σοτάρουμε (όχι νωρίτερα) του  βάζουμε αλατοπίπερο για να μην οξειδωθεί. Με το τηγάνι σε  δυνατή φωτιά προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε το συκώτι (τότε μπαίνει αλατοπίπερο) για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν το αφήσουμε περισσότερο το συκώτι θα γίνει σκληρό. Το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και  με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού. Προσθέτουμε ρίγανη, μουστάρδα, μέλι, σκόρδο κομμένο στα  τέσσερα. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε δεντρολίβανό για άρωμα (σπάει την  μυρωδιά του κρέατος). Για το ρύζι βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση, προσθέτουμε αλάτι, το αφήνουμε να  βράσει και προσθέτουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά  όπως αναφέρει η συσκευασία. Το σουρώνουμε  και στην κατσαρόλα που έβρασε βάζουμε βούτυρο να λιώσει (οχι να καεί) και 1κ.σ. ελαιόλαδο (ίσα που να ζεσταθεί) και  προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας το. Το μάτι στην όλη διαδικασία είναι σβησμένο, γιατί αλλιώς θα κολλήσει.

Print Friendly, PDF & Email

Στείλε τη δική σου διαιτητική συνταγή

Η βοήθειά σου στον εμπλουτισμό του site με νέες ιδέες είναι πολύτιμη. Στείλτε όσες περισσότερες διαιτητικές συνταγές έχεις!

Related Posts