Υλικά: 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 αυγό, 1 κρεμμύδι,1φλιτζ. ρύζι Καρολίνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Μέσα σε μια λεκάνη βάλτε τον κιμά και δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο και βάλτε το ρύζι, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, λίγο λάδι και αυγό. Ζυμώστε τα καλά και πλάστε μικρές μπαλίτσες. Μετά σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 λίτρα νερό και αφού βράσει ρίξτε λίγο λάδι. Αλευρώστε ένα-ένα τα γιουβαρλάκια και ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Αφήστε τα να βράσουν αρκετά, αφαιρώντας τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και όταν τα κατεβάσετε αυγοκόψτε τα αμέσως. Σε 1 μπολ βάλτε 3 κουτάλες ζωμό από την σούπα και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Χτυπήστε στο πιάτο 1 ασπράδι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε τον κρόκο και ξανά χτυπήστε τα. Τέλος προσθέστε και τον χυμό από 1 λεμόνι και τον χλιαρό προς κρύο ζωμό. Ανακατέψτε τα και αδειάστε το πιάτο στην κατσαρόλα. Κουνήστε λιγάκι την κατσαρόλα με τα δυο χέρια να ανακατευτούν τα γιουβαρλάκια. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πιπέρι και λίγο λεμόνι.